Пиронкова изпусна 5 сетпойнта и отстъпи сета на Шарапова



27-06-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова започна отлично мача си срещу световната номер едно Мария Шарапова от вторият кръг на турнира Wimbledon, поведе с 5:2, имаше общо пет точки за спечелване на сета, но в крайна сметка отстъпи в тайбрек с 6:7(3) след час игра на корт №1 на комплекса в Лондон. Заради дъжда двубоят се забави с поне 6 часа и стартира в 21:40 ч наше време.

Цвети започна със самочувствие мача и постигна заслужен пробив за 2:0, а след това го затвърди със сервис гейм на нула. При 5:2 при начален удар на Шарапова българката стигна до сетпойнт, отразен обаче от рускинята. В следващия гейм Пиронкова подаваше за спечелване на частта. Тя поведе с 30:0, но Маша взе следващите четири разигравания и така върна брейка. В десетия гейм от 15:40 пловдивчанката стигна до втора точка за спечелване на сета, но завършващия й удар от форхенд излезе в аут и се стигна после до 5:5.

В 12-ия гейм Цветана поведе с 40:0, но точно тогава Шарапова намери своя сервис и отрази и трите сетпойнта, за да вкара частта в тайбрек. В него световната номер едно поведе набързо с 6:1 точки. 24-годишната ни прима отрази две възможности, но при третата форхендът й срещна мрежата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини