Пиронкова и Шарапова на корт №1



27-06-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова ще бъде в центъра на вниманието на турнира Wimbledon днес. Първата ракета на България излиза в двубой от втория кръг срещу водачката в схемата и световна номер едно Мария Шарапова. Срещата е на втория по-големина стадион – корт №1 на комплекса „Ол Инглънд клъб” и е трети в програмата, която започва в 15:00 наше време, ако дъждът не попречи.

Във вчерашните двубои фаворитете взеха своето. Световният номер 2 Рафаел Надал победи със 7:6(0), 6:2, 6:3 бразилеца Томас Белучи. Испанският левичар имаше проблеми само в първия сет, но успя да се върне от 0:4 гейма. Следващият опонент на Рафа е Лукаш Росол (Чехия).

Анди Мъри също се класира за втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставеният под номер 4 Мъри стартира с убедителен успех над руския ветеран Николай Давиденко с 6:1, 6:1, 6:4 за 94 минути. 25-годишният шотландец пласира 10 аса и не даде нито една възможност да пробив на съперника си в цялата среща.

При дамите Петра Квитова започна успешно защитата на титлата си от миналата година. Чехкинята се наложи над Акгюл Аманмурадова от Узбекистан с 6:4, 6:4 и в следващия кръг ще срещне Елена Балтача (Великобритания).

Четирикратната шампионка от Wimbledon Серина Уилямс (САЩ) се класира за втория кръг след като победи Барбара Захлавова Стрицова (Чехия) с 6:2, 6:4 за 80 минути. Следващата съперница на 30-годишната американка е унгарката Мелинда Цинк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини