Димитров отново би Андерсън



26-06-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров започна с победа участието си в Wimbledon. Той се наложи за втори път на трева този сезон над №32 в схемата Кевин Андерсън от Южна Африка със 7:5, 7:6(3), 6:7(4), 6:3 след три часа и половина игра. 21-годишният хасковлия ще помни дълго 26 юни, защото също днес той научи, че се е класирал за Олимпиадата в Лондон на същите кортове на „Ол Инглънд клъб”.

Двубоят беше спрян заради дъжд при 3:2 за Гришо и 15:30. При подновяването след около половин час игра на Димитров му се наложи да отразява две точки за пробив в деветия гейм. В 12-ия на свой ред хасковлията стигна на два пъти до сетпойнт и при втория шанс той ликува, когато Андерсън изкара топката в аут. Частта продължи точно 50 минути.

В третия гейм на втората част на Григор му се наложи да отразява цели шест точки за пробив, но той не трепна и се справи със задачата, за да поведе с 2:1. В крайна сметка се стигна до тайбрек, както често става в мачовете между двамата. Смяната на полетата дойде при 3:3 точки. После Димитров стигна до 3 сетбола при 6:3 и реализира още първия с акробатично изпълнено воле на мрежата.

И в следващата част всеки печелеше подаването си. При 4:5 203-сантиметровият южноафриканец стигна до сетпойнт, но Гришо го неутрализира с мощен и добре пласиран сервис. Същото се повтори и при 5:6. Във втория тайбрек в срещата отново се стигна до 3:3 точки при размяната на половините. При 4:6 Димитров сервираше за спасяване на частта, но при разиграването при неговия форхенд топката закачи мрежата и излезе в аут.

Пробив за 5:4 даде възможност на юношеския шампион от Wimbledon за 2008 година да сервира за място във втория кръг в Лондон. Григор поведе с 40:0 и вдигна победоносно ръце още след първия мачбол за радост на родната агитка със знамена на трибуните. Преди седмици българинът би гиганта отново в Лондон- в "Куинс клъб", по пътя към полуфиналите.

Димитров завърши с чудовищните 71 печеливши удари – 24 аса, при само 21 непредизвикани грешки. Той си осигури вече 45 точки за ранглистата, където е №69. Така той защити точките от миналата година, когато отстъпи във втория кръг на турнира от Големия шлем на Цонга в четири сета.

Следващият опонент на Гришо е кипърецът Маркос Багдатис, който надигра в три сета Алберт Рамос от Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини