Гришо пак с Андерсън, Цеци чака Шарапова



22-06-2012 00:00 | Станко Димов
Беше изтеглен жребият за турнира от Големия шлем Wimbledon. Григор Димитров ще играе в първия кръг срещу №32 в схемата в Лондон - южноафриканеца Кевин Андерсън, а Цветана Пиронкова – срещу Весна Долонц, която е рускиня, но от месец представя официално Сърбия.

203-сантиметровият Андерсън заема 30-о място в световната ранглиста, а това ще бъде трета среща между него и Гришо за този сезон и втора в рамките само на 14 дни, след като двамата играха на турнира в "Куинс клъб" миналата седмица. Тогава Гришо победи след 4:6, 6:4, 6:3 и така се класира за първия си полуфинал в състезание на АТР. В предишния двубой по-рано тази година, който се игра на твърда настилка в Сан Хосе, Димитров загуби с 6:2, 6:7, 6:7.

Ако Димитров отново надделее над гиганта, във втория кръг в Лондон ще играе срещу победителя от срещата между Маркос Багдатис от Кипър и Алберт Монтанес от Испания. 21-годишният хасковлия е в четвъртината на схемата, където е четвъртият Анди Мъри.

Четвъртфиналистката от миналата година в турнира Цветана Пиронкова се изправя срещу квалификантката Весна Долонц. Тя е едва 205-а в ранглистата.

При успех пловдивчанката ще играе почти сигурно срещу водачката в схемата Мария Шарапова. Рускинята среща на старта Анастасия Родионова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини