Григор и Диа с добър жребий



10-06-2012 00:00 | Станко Димов
Двама български тенисисти от Хасково започват участие на турнири. Григор Димитров ще играе на трева в лондонския квартал Куинс, на състезание от категория „АТР 250”. Диа Евтимова стартира в квалификациите в Бад Гащайн на клей (категория „Интернешънъл”), където миналата година записа първия си четвъртфинал в турнир на WTA.

Гришо очаква тенисист от квалификациите - това е 29-годишният американец Боби Рейнълдс, който е №134 в света сега. Двамата не са играли до този момент един срещу друг.

При успех в първия кръг Димитров ще играе с гиганта левичар от Люксембург Жил Мюлер или с участващия с "уайлд кард" представител на домакините Лиам Броуди.

Евтимова имаше нещастието да е първа поставена в квалификациите в Австрия. Заради дъжда 25-годишната българка не успя да изиграе първия си мач в събота. Днес Диа стартира с мач срещу играещата с покана местна тенисистка Янина Толян. При успех, по-късно в неделя националката ни ще се изправи срещу победителката в срещата Мария Елена Камерин (Италия) – Ани Миячика (Хърватия) в мач за влизане в основната схема.

Миналата година Евтимова тръгна от квалификациите и записа пет поредни победи, преди да бъде спряна на четвъртфинал от Патриция Майер-Анхлайтнер. В най-доброто си представяне в кариерата Диа взе 86 точки, които сега трябва да защитава.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини