Шарапова срещу Ерани на финала в Париж



07-06-2012 00:00 | Станко Димов
Сара Ерани продължи традицията италианка да играе на финала на Откритото първенство на Франция по тенис. 21-ата поставена състезателка от Болоня преодоля шестата Саманта Стоусър със 7:5, 1:6, 6:3 и така за трета поредна година представителка на Апенините ще спори за трофея, след като Франческа Скиавоне го спечели през 2010 година, а миналата загуби на финала от На Ли. За самата Сара това е първи финал в турнир от Големия шлем. Нейна съперничка ще бъде Мария Шарапова, която в понеделник ще бъде отново номер едно в света.

Дребничката италианка измъкна първата част, благодарение на дълбоките си удари от крайната линия. Мощната австралийка бе безкомпромисна във втория сет и го взе за 36 минути.

Двете си размениха пробиви в началото на решителния сет. След това Ерани удари отново и до края остана лидер, подпомогната и от непредизвиканите грешки на съперничката.

„Наистина нямам думи. Това, което се случи е просто невероятно”, каза след победата през сълзи 154-сантиметровата Сара Ерани, която вече има три титли на клей този сезон.

Синеоката италианка за трети път този сезон е на финал и на сингъл, и на двойки. Заедно с Роберта Винчи те ще спорят срещу Мария Кириленко и Надя Петрова. В Шлема такъв дубъл за последно направи това Ким Клайстерс през 2003 година. Тогава белгийката загуби на сингъл от сънародничката си Жустин Енен, но триумфира при дуетите с Аи Сугияма.

В другия полуфинал втората поставена Мария Шарапова надигра убедително №4 в схемата на Roland Garros Петра Квитова с 6:3, 6:3 за час и 17 минути. Така рускинята стигна до първи финал в Париж и може да осъществи кариерен Шлем, след като има титлите от останалите три турнира - в Лондон, Ню Йорк и Мелбърн.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини