Роджър се върна от 0-2, Ноле спаси 4 мачбола



05-06-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович и третият в схемата на Roland Garros Роджър Федерер ще се срещнат на полуфинал в турнира от Големия шлем, точно както и миналата година. И двамата трябваше да играят по пет сета, за да се класират за тази фаза.

Федерер направи пълен обрат срещу №9 Хуан Мартин дел Потро и победи след 3:6, 6:7(4), 6:2, 6:0, 6:3. Аржентинецът дръпна с 2-0 сета, но от началото на третия швейцарският ас взе нещата в свои ръце. Делпо пък страдаше от травма в коляното.

Роджър стига до полуфинал на Откритото първенство на Франция за осми пореден път. Миналата година бащата на близначки нанесе единственото поражение на Ноле в Четворката. Сега пак той е предпоследната преграда пред сърбина за спечелването на сезонен Голям шлем.

Джокович даде всичко от себе си, за да елиминира последния французин. Той надигра Жо-Вилфред Цонга с 6:1, 5:7, 5:7, 7:6(6), 6:1. В края на четвъртия сет Новак отрази четири мачбола. В тайбрека се върна от 2:4 точки, пропусна два сетбола, но при третия – при 7:6, успя. Това сломи Цонга, който набърза ръка загуби първите три гейма от решителния пети сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини