Шанхай: Жребият размина Федерер и Надал, малшанс за Ноле



10-10-2010 02:42 | Николай Драгиев

Меко казано интересно се очертава да бъде в Шанхай, където следващата седмица стартира "Мастърс 1000". А там ни чакат всички играчи от топ 20, начело с Рафаел Надал, Новак Джокович, Анди Мъри и разбира се Роджър Федерер.

Надал и Федерер, който не игра в Шанхай преди година, се разминаха в схемата и могат да играят едва на финал.

 

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Както често напоследък се случва световният номер 1 ще бъде в половина с Анди Мъри, а швейцарецът ще спори с Новак Джокович, който го отстрани на полуфинал на US Open.

В частта от схемата на Надал, той ще има наистина сериозен тест още в първия си мач от втори кръг. Там го чака победителят от двубоя Стан Вавринка и Жил Симон. След това Марди Фиш или Юрген Мелцер. На четвъртфинал пък може да има повторение на миналогодишния финал, където Рафа загуби от Николай Давиденко.

Анди Мъри има доста по-приятни съперници. Той ще започне срещу Радек Щепанек, а след това най-вероятно ще трябва да победи играчи от калибъра на Николас Алмагро, Жо-Вилфред Цонга, Михаил Южни или Фелисиано Лопес.

Роджър Федерер ще играе като за начало с Джон Иснър. На четвъртфинал ФедЕкспрес ще се сблъска с Робин Сьодерлинг или пък Марин Чилич. Тук са още Андрей Голубьов, Янко Типсаревич и Давид Ферер.

Джокович също няма да има лек път до полуфиналите. Световният номер две ще играе с Иван Любичич във втори кръг. После идва и Гаел Монфис в трети. Томаш Бердих и Анди Родик пък го дебнат на четвъртфинал. Наистина тежко.

Още в първи кръг се набиват великолепни мачове: Симон срещу Вавринка, Вердаско срещу Де Бакер, Цонга срещу Лопес, Лодра срещу Ферер, Колшрайбер срещу Родик и Гулбис срещу Гаске.

Най-сериозните отсъстващи на турнира са Хуан Мартин дел Потро, Давид Налбандян и Хуан Карлос Фереро.

Победителят в Шанхай ще прибере 800 хиляди долара и 1000 точки за ранглистата. Това определено е най-силният турнир през годината извън тези от "Големия Шлем". Това е така, тъй като за първи път се събират всички играчи от топ 20.

Общият награден фонд е 3,24 млн долара. Настилката пък е Decoturf.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини