Пиронкова отпадна в три сета



31-05-2012 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова приключи участието си в Откритото първенство на Франция по тенис. Най-силната българка отстъпи на игралата в последните два финала на Roland Garros №14 в схемата Франческа Скиавоне с 6:2, 3:6, 1:6 след 2:05 часа игра в Париж.

Цвети започна перфектно мача и проби за 2:0 бившата №4 в света. Скиавоне върна пробива, но отново българката натисна и записа втори брейк. Пиронкова продължи да доминира и стигна до 5:1 след пробив на нула. Италианката го върна, но след това капитулира. Сетът продължи 35 минути.

Пловдивчанката, която игра с превръзки на десния прасец и дясното бедро, поведе и във втората част. 31-годишната Скиавоне успя първа да постигне пробив за 2:1. Веднага след това лидерката на националния ни отбор го върна, въпреки че отстъпваше с 15:40. Последва нов брейк за шампионката от 2010 година в Париж Франческа, като този път тя успя и да го затвърди за 4:2. Цветана сервираше за оставане в частта при 3:5. За съжаление италианката стигна до сетбол и го реализира след топка в аут на Пиронкова.

Цветана започна с пробив и в третия сет, но Скиавоне го върна тутакси. После опитната тенисистка от Милано направи нов за 3:1. Стигна се до 5:1 и италианката подаваше за място в третия кръг на Roland Garros. Тя стигна до мачбол и приключи.

За участието си в турнира от Големия шлем Пиронкова взема 100 точки за световната ранглиста, където фигурира под №41.

По-късно днес мача си от втория кръг в Париж трябва да изиграе и Григор Димитров. Той се изправя срещу 17-ия поставен Ришар Гаске от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини