Димитров с първа победа на Roland Garros



29-05-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров записа първа победа на Откритото първенство на Франция. Българската първа ракета надигра американеца Доналд Йънг със 7:6(3), 6:1, 6:1 за един час и 51 минути игра.

Димитров успя да направи пробив за 4:3 гейма. След това при 5:4 сервираше за спечелване на частта и стигна до сетбол. Йънг обаче успя да се измъкне и при общо третата си възможност върна пробива. Стигна се до тайбрек, в който 21-годишният хасковлия беше безапелационен. Григор водеше с 5:1 точки при смяната на полетата. При 6:2 стигна до четири сетбола и реализира втория с отлично пласиран сервис. Частта продължи 58 минути.

Димитров стартира устремно и следващия сет и проби подаването на левичаря от Чикаго във втория гейм. В четвъртия Гришо поведе с 40:15 и отчаяният Йънг удари ракетата си в корта, а след това допусна втори брейк за 0:4. При 5:1 лидерът на националния ни отбор сервираше за 2-0 сета и успя след перфектен начален удар.

Гришо продължи доминацията си с пробив в откриващия гейм на третата част. Българинът постигна и втори при 4:1. Димитров стигна и до мачбол и го реализира, след като нескопосаният опит за смач на Йънг излезе в аут.

Следващият опонент на българина е №17 в схемата Ришар Гаске от Франция. Двамата са играли само веднъж до момента. Миналата година в Дубай Гаске се наложи с 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини