Федерер изравни рекорд в Големия шлем



28-05-2012 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер продължава да ликвидира рекордите в световния тенис. Днес швейцарецът изравни върховото постижение за най-много победи в турнирите от Големия шлем в Откритата ера – 233.

Швейцарецът се наложи в първия кръг на Откритото първенство на Франция над Тобиас Камке от Германия с 6:2, 7:5, 6:3, за да стане сърекордьор с Джими Конърс.

Роджър допусна доста грешки, но нямаше сериозни проблеми срещу №78 в света Камке. Във втория сет Федерер трябваше да направи решителен пробив в 11-ия гейм, но след това всичко беше наред.

Във втория кръг на Roland Garros рекордьорът по титли от Големия шлем очаква победителя от мача между Давид Налбандян и Адриан Унгур.

Световната номер едно Виктория Азаренка бе близо до това да стане първата водачка в схемата, губила на старта в Париж. Тенисистката от Беларус се наложи над №105 в ранглистата Алберта Брианти от Италия след 6:7(6), 6:4, 6:2.

Вика губеше със сет, 0:4 гейма във втория и трябваше да спаси точка за пробив, преди да започне невероятния обрат и да се спаси от резила. Азаренка допусна много грешки, но в крайна сметка надделя след два часа и 18 минути игра.

Сесил Каратанчева влезе в основната схема на турнира като „щастлива губеща” на мястото на отказалата се Вера Звонарьова. Родената в София, но представяща Казахстан бивша девическа шампионка от Roland Garros победи в първия кръг Тимея Бабош от Унгария с категоричното 6:1, 6:0.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини