Гришо спечели, чака Симон



22-05-2012 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Ница на червени кортове с награден фонд 450 хиляди евро, след като победи Дуди Села от Израел със 7:5, 6:1 за малко повече от час игра. На осминафиналите лидерът на националния отбор излиза срещу Жил Симон.

Първият сет започна трудно за тръгналия от квалификациите Гришо, който трябваше да отразява точка за пробив още при първото си подаване, но все пак успя да спечели сервис-гейма си. Веднага след това той имаше няколко възможности за пробив и успя да се възползва от шестия си брекпойнт, за да поведе с 2:0. Стигна се до 5:1, но Села успя да изравни при 5:5. Димитров взе подаването си, а после стигна до три сетбола и реализира втория.

Втората част бе тотално доминирана от българския тенисист. Той даде само един гейм на съперника си и спечели още първия мачбол, до който стигна.

За успеха си Гришо заработи общо 32 точки за класацията на АТР, където е №95, като и 6885 евро. Следващият съперник на Димитров е поставеният под номер две в схемата Жил Симон. Французинът, който е №12 в света, е спечелил и двата си мача срещу Димитров, но те бяха през 2009 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини