Надал с шести трофей в Рим



21-05-2012 00:00 | Станко Димов
Испанският тенисист Рафаел Надал спечели турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим, след като се победи на финала над лидера в световната ранглиста Новак Джокович със 7:5, 6:3. Това е шеста титла за Надал в италианската столица и трети трофей на клей за сезона, след като спечели и финалите в Монте Карло и Барселона. За Рафа това беше 70-и финал.

Срещата започна добре за испанеца, който стигна до два брекпойнта още в първия гейм, но Джокович направи четири поредни точки и в крайна сметка спаси подаването си. При 2:2 Надал отново имаше две възможности за пробив, но този път се възползва от втората, с което поведе в резултата. Още в следващия гейм обаче Ноле успя да върне пробива и да изравни. При 5:5 обаче Надал стигна до брекпойнт и след хубаво разиграване на мрежата, в което испанецът се оказа по-съобразителен, той направи резултата 6:5 в своя полза и сервира за сета. Левичарят от Маникор имаше 3 сетбола при 40:0 и въпреки че загуби първия, реализира следващия и поведе в сетовете.

Втората част също започна по перфектен начин за испанеца, който имаше брекпойнт още в първия гейм и не се поколеба да го реализира. Веднага след това Джокович имаше прекрасна възможност да изравни резултата, след като поведе с 40:0 при сервис на испанеца, но Рафа спаси и трите брекпойнта, а след това и четвъртата точка за пробив, пред която се изправи. При следващото си подаване Надал отново трябваше да спасява два брекпойнта, но и този път не допусна изравняване.

Въпреки че взе първите си два сервис-гейма доста трудно, впоследствие играта започна да спори повече на Надал, а Джокович правеше все повече непредизвикани грешки. При 5:3 и сервис на сърбина Надал стигна и до мачбол и след четвърта двойна грешка на Ноле в мача, Надал триумфира с титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини