Шарапова спаси мачбол, за да спечели пак в Рим



21-05-2012 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова отново спечели турнира в Рим, който е от категория „Премиер”. Рускинята се наложи в прекъсвания от дъжд финал над На Ли с 4:6, 6:4, 7:6(5).

Китайката започна отлично мача.След като взе първия сет На поведе с 4:0 във втория и изглеждаше чиста формалност да вземе трофея. В този момент обаче шампионката от Roland Garros загуби импулса в играта си, а Маша прояви прословутия си непримирим дух. Тя взе шест поредни гейма и изравни резултата.

Шарапова спаси мачбол при 5:6 в заключителния сет. Тя се добра до тайбрек, когато рукна пороен дъжд. Двубоят продължи чак след два часа. При 5:5 точки Мария натисна, спечели следващите две разигравания, а с това и финала.

„Това е страхотна победи преди да отида в Париж. Знам нивото, на което игра тя игра миналата година на Roland Garros, знам какво може на клей и как умее да се защитава. Затова този успех ми дава голяма доза самочувствие. Чудесно е, че ще имам седмица почивка след три поредни турнира, за да имам време да се възстановя ментално и физически”, заяви Маша Шарапова след награждаването.

Мъжкият финал между Новак Джокович и Рафаел Надал бе отложен заради дъжда за понеделник. Срещата е насрочена за 13:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини