Ноле и Рафа повтарят финала в Рим



20-05-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович и вторият в схемата Рафаел Надал се класираха на финала на турнира в Рим, който е от сериите „Мастърс 1000”. Двамата спориха за титлата и миналата година, когато сърбинът триумфира. При дамите на състезанието от категория „Премиер” Мария Шарапова ще защитава трофея си срещу На Ли.

Ноле преодоля Роджър Федерер с 6:2, 7:6(4). В първата част той проби два пъти подаването на швейцареца. Втората изглеждаше, че ще се развие по подобен сценарий. Джокович проби за 4:3, а в деветия гейм стигна до мачбол. Рекордьорът по титли от Големия шлем обаче го спаси и върна брейка. Стигна се до тайбрек, в който Ноле беше по-съсредоточения и спечели.

„Това беше най-добрият ми мач на клей тази година. Очаквах Роджър да е агресивен и затова стоях близо до крайната линия, което и ми донесе успеха”, не скри радостта си Новак.

Петкратният победител в Рим Надал пък победи сънародника си Давид Ферер със 7:6(6), 6:0 и така се класира за своя финал №70. Ферер поведе с пробив за 3:1 гейма в първия сет, но Рафа го върна. След драматичния тайбрек, спечелен от левичаря, втората част беше безпроблемна за него.

При дамите се състоя само един полуфинал. В него Мария Шарапова се наложи с 6:3, 6:4 над германката Ангелик Кербер. Рускинята направи ранни пробиви в двете части и така си осигури пети финал за годината. В него победителката от Рим през 2011 г. ще спори с На Ли. Китайката се класира без игра, след като Серина Уилямс се отказа заради контузия в кръста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини