Азаренка победи, но си тръгна от Рим



17-05-2012 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Виктория Азаренка записа пирова победа на турнира от категория „Премиер” в Рим. Тенисистката от Беларус надигра категорично Шахар Пеер от Израел с 6:1, 6:2, но веднага след това обяви, че се отказва заради травма в рамото.

Така Вика поставя под съмнение шансовете си за добро представяне на Откритото първенство на Франция, което започва в Париж на 27 май. Интересното е, че по време на мача с Пеер Азаренка не показа никави признаци, че нещо не е наред.

Това е втората елитна „жертва” на комплекса „Форо Италико” в Рим. В сряда бившата номер едно Каролине Возняцки също напусна турнира заради контузия.

Четвъртата поставена Петра Квитова трябваше доста да се изпоти, преди да пречупи румънката Сорана Кърстя. В крайна сметка чешката левичарка се наложи с 6:2, 5:7, 6:2.

Още една тенисистка, играеща с лява ръка продължава в италианската столица. Ангелик Кербер спечели германското дерби с Юлия Гьоргес с 6:4, 6:1.

При мъжете Новак Джокович продължава походът си. Водачът в схемата направи обрат срещу аржентинеца Хуан Монако и се наложи с 4:6, 6:2, 6:3. На четвъртфиналите сърбинът очаква или Хуан Мартин дел Потро, или Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини