Надал загуби, обмисля бойкот на Мадрид



11-05-2012 00:00 | Станко Димов
Бившият номер едно в света испанецът Рафаел Надал претърпя неочаквана загуба от своя сънародник Фернандо Вердаско с 3:6, 6:3, 5:7 на турнира в Мадрид от сериите „Мастърс 1000”. Така той прекъсна серията си от 23 поредни успеха на клей. След мача Рафа обяви, че на синия клей в „Каха Магика” можели да играят само смърфове и обмисля да бойкотира състезанието догодина.

Надал водеше с 5:2 в заключителния сет, но загуби пет последователни гейма, а с това и мача. След него вторият поставен призна, че не е заслужавал да спечели.

„Кортът беше много хлъзгав. Движението е много важно за мен, но тук не можех да се движа нормално и съответно не можех да удрям топката както искам. АТР и организаторите на турнира могат да правят каквото искат. Опитах се да дам всичко от себе си, но не успях да се адаптирам към синия клей. Знам само, че ако нещата в Мадрид продължават така, догодина ще имам един турнир по-малко в моя календар”, заяви Надал.

Защитаващият титлата си Новак Джокович се наложи трудно над Станислас Вавринка от Швейцария със 7:6(5), 6:4 в третия кръг. Следващият съперник на сърбина е неговият сънародник Янко Типсаревич, който се наложи над Жил Симон със 7:6(3), 5:7, 6:1.

Шампионът от 2009 година Роджър Федерер вече е на четвъртфинал. Третият поставен в Мадрид победи Ришар Гаске с 6:3, 6:2. Федерер очаква №5 Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини