Българин на четвъртфинал във Варна



09-05-2012 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по изиграни срещи за България в Купа „Дейвис” Тодор Енев спечели двубоя си от първия кръг на на международния турнир Carlsberg Cup във Варна, който е с награден фонд 10 000 долара и е организиран от Българската федерация по тенис.

Пловдивчанинът надигра съотборника си в националния Петър Трендафилов с категоричното 6:1, 6:3. Енев и Трендафилов бяха двойката ни за Купа „Дейвис” миналата седмица в София и записаха три победи. И двамата участват във Варна с „уайлд кард”.

На осминафиналите Тодор Енев ще се изправи срещу шестия поставен Михаил Василиев от Русия, който преодоля играещия с покана Марсел Радев с 6:3, 6:2.

Вече е сигурно, че поне един български тенисист ще стигне до четвъртфиналите на фючърса във Варна. Това стана факт, след като в един от осминафиналните двубои ще се срещнат Тихомир Грозданов и Александър Лазов. Грозданов, който е №7 в схемата, се справи с Владзимир Крук от Беларус със 7:5, 6:4. Лазов бе категоричен срещу Томислав Йотовски от Македония – 6:1, 6:1.

Валентин Димов също продължава. Той преодоля Василе-Александру Гилеа от Румъния с 6:2, 6:1.

Последен от българите на корта излезе националът Димитър Кузманов. Заради дъжд мачът му срещу чилиеца Рикардо Урсуа-Ривера бе спрян при 4:1 за 18-годишния пловдивчанин. При доиграването Мико спечели с 6:2, 6:4. На осминафинал Кузманов излиза срещу петия поставен Разван Сабъу от Румъния.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини