За първи път Топ 4 на полуфинал от 2009 г.



28-04-2012 00:00 | Станко Димов
Първите четири в световната ранглиста на WTA и в схемата на турнира от категория „Премиер” в Щутгарт - Виктория Азаренка, Мария Шарапова, Петра Квитова и Агнешка Радванска, се класираха за полуфиналите. Това се случва за първи път от 2009 година на Wimbledon.

В първия двубой от вечерната сесия в петък №2 Шарапова се наложи над петата Саманта Стоусър в драматичен двубой с 6:7(5), 7:6(5), 7:5 след три часа игра. Австралийката беше близо до успеха, след като водеше с 5:3 във втория сет и дори стигна до сетбол при двойна грешка на рускинята. Маша обаче показа характер и се измъкна от заплетената ситуация. В заключителния сет тя постигна единствения пробив за 6:5 и после затвори мача без проблем.

„Мачът свършва, едва когато завърши последната точка и си стиснете ръцете на мрежата. Преди това никога не се предавам. Борбата на корта е един срещу един. Това е моят начин на игра”, обясни лаконично Мария Шарапова.

Тя ще играе срещу третата Петра Квитова на полуфинал. Чешката левичарка спря намиращата се в чудесна форма Ангелик Кербер след 6:4, 6:4. Така Квитова удължи серията си от победи в зала на 27. Освен това шампионката от Wimbledon спечели за 14-и път на четвъртфинал в последните си 15 участия.

В другия полуфинал ще се срещнат световната номер едно Виктория Азаренка и Агнешка Радванска. Тенисистката от Беларус преодоля и с доза късмет 18-годишната Мона Бартел с 6:4, 6:7(3), 7:5. Германката записа в Щутгарт успехи над бившата номер едно Ана Иванович и над №7 Марион Бартоли.

Полякинята Радванска пък направи пълен обрат срещу победителката от Roland Garros Ли На. Китайката взе първия сет, но след това Ага заигра прецизно и се наложи с 3:6, 6:2, 6:3. Азаренка и Радванска бяха до скоро добри приятелки, но наскоро се скараха по време на мач. Така че е любопитно не само как ще играят в събота, но и как ще се държат на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини