Сърбия на първи финал, играе с Чехия



22-04-2012 00:00 | Станко Димов
Мечтата на тенисистките на Сърбия за класиране на финала на турнира Fed Cup се осъществи. Те поведоха с 3-1 срещу Русия в Москва и за първи път в историята ще спорят за титлата. Техни съпернички за трофея ще бъдат шампионките от Чехия, които дръпнаха на Италия с 3-0.

В Москва Йелена Янкович донесе важната трета точка в полуфинала. Бившата номер едно надигра опитната Светлана Кузнецова с 6:1, 6:4. В първата част белградчанката беше безмилостна. Втората обаче започна с доминация на рускинята, която поведе с 3:0. След това обаче Янкович взе пет поредни гейма и после затвори двубоя.

Преди това, в първия сингъл за деня Ана Иванович направи пълен обрат срещу Анастасия Павлюченкова и се наложи с 3:6, 6:0, 6:3 в битката на първите ракети на двата отбора.

В Острава Петра Квитова записа десети пореден успех в турнира, като се справи с Франческа Скиавоне с 6:4,7:6(1). Сърцатата италианка страдаше от травма във врата, но игра на високо ниво и затрудни максимално чешката левичарка. Във втората част Квитова изоставаше с 2:4, но стигна до тайбрек, където беше безапелационна.

Финалната среща за Fed Cup ще се състои на 3 и 4 ноември в Чехия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини