Сърбия мечтае за финал във Fed Cup



21-04-2012 00:00 | Станко Димов
В събота и неделя ще се изиграят полуфиналите в Световната група на отборния турнир Fed Cup. В Москва Русия приема Сърбия, а в Острава шампионките от Чехия са домакини на Италия.

Двубоят в руската столица откриват Анастасия Павлюченкова и Йелена Янкович. Във втория сингъл за деня ще играят Светлана Кузнецова и Ана Иванович.

В неделя са срещат Павлюченкова – Иванович и Кузнецова – Янкович. За мача надвойки капитаните за записали Мария Кириленко и Елена Веснина срещу младите Бояна Йовановски и Александра Крунич.

„Би бил исторически момент за нас, ако се класираме на финала! Надявам се, че можем да го наппраним – имаме сили. Но ще бъде много трудно, защото играем срещу Русия в Русия”, заяви бившата номер едно в света Янкович.

В Острава левичарката Луцие Шафаржова ще открие полуфинала за Чехия. Нейна съперничка ще бъде победителката от Roland Garros през 2010 година Франческа Скиавоне. Във втората среща №3 в света Петра Квитова се изправя срещу Сара Ерани.

В неделя са разменените двубои на сингъл. На двойки Андрея Хлавачкова и Луцие Храдечка трябва да играят срещу Ерани и Роберта Винчи.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини