Рафа и Ноле на полуфинал



20-04-2012 00:00 | Станко Димов
Световните номер едно и две Новак Джокович и Рафаел Надал се класираха за полуфиналите на турнира на клей в Монте Карло, който е от категория „Мастърс 1000”.

Седемкратният шампион в Монако Надал се наложи със 7:5, 6:4 над Станислас Вавринка (Швейцария). За място на финала испанецът ще спори с деветия в схемата Жил Симон, който отстрани във френски сблъсък четвъртия Жо-Вилфред Цонга със 7:5, 6:4.

Вторият в схемата Надал започна мача с пробив. Вавринка обаче върна интригата, след като взе подаването на испанеца за 4:4. Още в следващия гейм обаче бившият номер 1 в света получи нови три възможности за пробив и при последната отново излезе напред в резултата - 5:4. При последвалия си собствен сервис гейм Рафа нямаше проблеми и така поведе в сетовете - 7:5.

Новак Джокович пък се справи с холандеца Робин Хаасе с 6:4, 6:2 за един час и 17 минути игра, въпреки че допусна четири пробива. Сърбинът загуби подаването си още в началото, но след това взе четири поредни гейма. Последва нов спад в играта на Джокович и Хаазе успя да изравни за 4:4. Сърбинът все пак стигна до успеха в първия сет след решаващ пробив в десетия гейм.

Джокович ще се изправи срещу шестия в схемата Томаш Бердих. Чехът надделя по-рано днес над поставения под номер 3 британец Анди Мъри с 6:7(4), 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини