Надал с победа №40 в Монте Карло



18-04-2012 00:00 | Станко Димов
Седемкратният шампион от турнира на клей в Монте Карло от сериите „Мастърс 1000” Рафаел Надал записа 40-ата си победа в княжеството.

Вторият в схемата испанец преодоля рутинно друг левичар – Ярко Ниеминен от Финландия, с 6:4, 6:3. Това беше 41-ата му среща в турнира. Единственото поражение на Рафа датира от 2003 година, когато като тийнейджър загуби от Гийермо Кория.

Надал проби в първия гейм на мача срещу Ниеминен и това бе достатъчно, за да вземе сета. Във втория носителят на 10 титли от Големия шлем направи брейкове за 2:1 и 5:2.

На осминафиналите Рафаел очаква Михаил Кукушкин, който спря Григор Димитров в квалификациите. Руснакът с казахстански паспорт надигра Филипо Воландри със 7:6, 2:6, 6:2.

Успешно тръгна и световният номер едно Новак Джокович. Сърбинът победи с 6:1, 6:4 Андреас Сепи от Италия.

„Като за първи мач на клей от Roland Garros миналата година беше задоволително. Имахме доста дълги геймове, но сервирах добре, когато се налагаше”, коментира Ноле след мача. Той ще играе в следващия кръг срещу Александър Долгополов от Украйна.

Отпадна петият поставен Давид Ферер. Бразилският левичар Томас Белучи беше непоколебим и спря испанеца след 6:3, 6:2. На осминафинал Белучи очаква холандеца Робин Хаасе, който спечели с 6:4, 6:4 срещу Фабио Фонини от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини