Федерер: Сезонът ми не е слаб, рано е за оценки



11-10-2010 16:12 | Николай Драгиев

Роджър Федерер помоли да не се правят прибързани оценки за представянето му през този сезон. Според него има още доста турнири, на които той да покаже най-доброто от играта си.

Швейцарецът призна, че в трите седмици след US Open е тренирал много здраво, а освен това е успял да си почине добре за завършека на сезона.

"Сезонът на кортовете в Америка бе тежък. Тъкмо затова имах нужда от сериозна почивка. Играх два финала, срещу Новак на полуфинала на US Open беше завързан двубой. След като си починах се почувствах физически и психически отново готов, наистина започнах да тренирам много здраво.

Отделих наистина много време във фитнеса и в тренировки на корта. Чувствам се страхотно, а и успях да прекарам доста време със семейството ми," сподели Федерер в Шанхай.

Попитан дали според неговите стандарти, досегашният му сезон е разочароващ, Федерер отговори: "Сезонът далеч не е приключил. Нека не правим заключения, че годината е слаба за мен или аз не съм доволен.

 

"Спечелих Australian Open. Мисля че играх добре на US Open, а бях само на една точка от финал. Уимбълдън и "Ролан Гарос" обаче действително бяха разочароващи, тъй като не успях да защитя титлите си.

Нека не забравяме, че повечето двубои, които загубих през годината, минаха през мачбол в моя полза. В края на сезона самият аз ще коментирам дали съм доволен от случилото се през 2010 г."

Федерер припомни и, че в момента работи с двама треньори: Северин Люти и Пол Анакон.

"В последно време бях повече със Северин. Той също има много идеи за моята игра. В Стокхолм, Базел и Париж също ще бъда заедно с него. Пол може би ще дойде чак в Париж. На финалния "Мастърс къп" в Лондон всички ще бъдем заедно," обясни световният номер 3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини