Квитова води Чехия на полуфинала



12-04-2012 00:00 | Станко Димов
Третата в световната ранглиста Петра Квитова ще бъде лидер на шампиона Чехия в полуфинала на турнира Fed Cup срещу Италия, който ще се изиграе в Острава на 21 и 22 април. В другия мач се срещат Русия и Сърбия.

Левичарката Квитова е изиграла само три срещи в последните два месеца заради травми Освен шампионката от Wimbledon капитанът Петър Пала ще разчита още на Луцие Шафаржова, Луцие Храдецка и дебютиращата Андреа Хлавачкова.

Италианките ще бъдат предвождани от Франческа Скиавоне. Корадо Барацути е повикали и останалите „обичайни заподозрени”, донесли две купи на Апенините. Това са Роберта Винчи, Флавия Пенета и Сара Ерани. Любопитен е фактът, че Пенета е последната тенисистка, побеждавала Квитова в турнира.

В Москва Русия без тенисистките си от Топ 10 приема Сърбия, която ще разчита на най-доброто. Домакините са без Мария Шарапова и Вера Звонарьова. Първа ракета в състава на Шамил Тарпишчев е Мария Кириленко. Останалите повикани са Анастасия Павлюченкова, Светлана Кузнецова и Елена Веснина.

За Сърбия капитанът Деян Вранеш разполага със звездите Ана Иванович и Йелена Янкович. Освен тях са повикани младите Бояна Йовановски и Александра Крунич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини