Испания взе солиден аванс



06-04-2012 00:00 | Станко Димов
Шампионът Испания е на крачка от полуфиналите на турнира Davis Cup. Съставът на Алекс Кореча поведе с 2-0 победи на Австрия у дома в Марина д’Ор на клей. Франция и САЩ приключиха първия ден при 1-1.

Николас Алмагро откри сметката на иберийците. Тенисистът от Топ 12 надигра Юрген Мелцер с 6:2, 6:2, 6:4 за малко по-малко от два часа. Австриецът имаше три точки за пробив в първия гейм на двубоя. Алмагро ги отрази, а веднага след това постигна брейк за 2:0. До края на мача испанецът нямаше никакви проблеми.

„Много съм щастлив от мача ми днес. Мисля че изиграх един от най-добрите си двубои в турнира. Резултатът лъже, срещата не беше никак лесна. Трябваше да се боря за всяка точка. Победих велик тенисист във велико състезание”, заяви с усмивка Николас Алмагро.

Във втория сингъл за деня Давид Ферер беше още по-убедителен. Той буквално помете втората ракета на гостите Андреас Хайдер-Маурер с 6:1, 6:3, 6:1 след час и 25 минути на корта.

В Монте Карло домакинстващите в княжеството французи поведоха в четвъртфинала. Жо-Вилфред Цонга се наложи над Райън Харисън със 7:5, 6:2, 2:6, 6:2. След това Джон Иснър показа, че е много опасен на клей. Американският гигант бе безкомпромисен срещу Жил Симон – 6:3, 6:2, 7:5.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини