Испания пак без Надал



28-03-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на шампиона Испания отново няма да може да разчита на Рафаел Надал в четвъртфинала си за Davis Cup срещу Австрия. Двубоят е от 6 до 8 април в градчето Оропеса дел Мар.

Капитанът на иберийците Алекс Кореча ще разчита на Давид Ферер, Николас Алмагро, Марсел Гранойерс и специалистът на двойки Марк Лопес. За мача на червена настилка австрийците залагат на звездата си Юрген Мелцер. Освен него капитанът Клеменс Тримел е повикал Андреас Хайдер-Маурер, Александер Пея и Оливер Марах.

Дербито на четвъртфиналите на Световната група е между съставите на Франция и Съединените щати. Мачът е на клей в Монте Карло. Домакините ще бъдат с Жо-Вилфред Цонга, Гаел Монфис, Микаел Льодра и Жулиен Бенето. Водачът на”петлите” Ги Форже е убеден, че на тази настилка неговите тенисисти имат най-големи шансове за успех срещу „янките”.

Капитанът на американците Джим Къриър ще разчита главно на тези, които обърнаха Швейцария в първия кръг – отново на червено. Това са Марди Фиш и Джон Иснър на сингъл и близнаците Боб и Майк Брайън.

Новак Джокович няма да води Сърбия при гостуването на Чехия в Прага. Вместо него първа ракета ще бъде Янко Типсаревич. Домакините разчитат по традиция на Томаш Бердих и Радек Щепанек.

Четвъртфинали за Davis Cup, световна група
Испания – Австрия
Франция – САЩ
Чехия – Сърбия
Аржентина – Хърватия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини