Шарапова срещу Возняцки на полуфинал



28-03-2012 00:00 | Станко Димов
Втората в схемата на турнира в Маями („Премиер задължителен”) Мария Шарапова ще играе на полуфинал срещу четвъртата поставена Каролина Возняцки. И двете преодоляха съпернички, от които имаха по няколко поредни загуби

Датчанката за първи път победи петкратната шампионка в състезанието Серина Уилямс с 6:4, 6:4. Каро проби подаването на американката в третите геймове на двата сета. Във втория Возняцки постигна още един брейк за 4:1, Серина върна един за 3:5, но за повече нямаше сили. Така скандинавката записа първи успех срещу бившата номер едно след три загуби.

„Такава победа дава голямо самочувствие. Усиленият труд винаги получава възнаграждение. Продължавам да работя здраво и да подобрявам играта си”, заяви Каролине, която посрещна 2012 година като водачка в ранглистата.

Шарапова пък спря шампионката от Roland Garros Ли На след 6:3, 6:0 за малко повече от час игра. Маша беше загубила предишните четири сблъсъка срещу китайката.

Мария и Каролина са играли пет пъти помежду си и руският секссимвол води с 3-2. За последно двете блондинки се срещнаха на полуфинала на турнира на клей в Рим и Шарапова се наложи със 7:5, 6:3. Интересно е да се отбележи, че всички двубои между топтенисистките са завършвали в по два сета.

При мъжете на състезанието от сериите „Мастърс 10000” Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри продължават по график и са вече четвъртфиналисти. Ноле спря Ришар Гаске със 7:5, 6:4. Испанецът надигра Кеи Нишикори с 6:4,6:4. А четвъртият Мъри се наложи над Жил Симон с 6:3, 6:4.

На четвъртфиналите в Маями двойките са Джокович – Ферер, Монако – Фиш, Мъри – Типсаревич и Надал – Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини