И Димитров във втори кръг в Маями



21-03-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров последва Цветана Пиронкова във втори кръг в Маями. На турнира от категория Мастърс 1000 българинът беше безапелационен срещу играещия за Казахстан Михаил Кукушкин и го победи с 6:2, 6:2 само за 56 минути игра.

Григор избра да сервира. И двамата тенисисти спечелиха първите си две подавания без напрежение. Димитров нанесе своя удар в шестия гейм. Той проби при втората си възможност, а след това затвърди. При 2:5 Кукушкин сервираше за оставане в частта. Но хасковлията стигна до сетпойнт на два пъти. При втория дори не се стигна до разиграване, защото роденията във Волгоград се изхитри да направи двойна грешка. Първият сет продължи 29 минути.

Българинът продължи да доминира срещу 72-ия в ранглистата и взе на нула стартовия си сервис гейм. Веднага след това проби за трети път в мача. Последва затвърждаване на нула и седми пореден гейм за Гришо. Едва след това представителят на Казастан успя да прекъсне серията за 1:3. В шестия гейм първата ни ракета имаше отново шанс за брейк, но този път не успя за го осъществи. Отново се стигна до 5:2 и пак Кукушкин трябваше да подава за оставане в двубоя. Димитров стигна до два мачбола и триумфира при втория.

Той приключи мача с 5 аса, 62 процента вкаран сервис и 81 процента спечелени точки при разиграно първо подаване.

Победата носи на Григор 25 точки за световната ранглиста, където е №101, както и 12 530 долара от наградния фонд. Той има да защитава обаче 70 точки от миналата година в Маями, когато преодоля квалификациите и отпадна в първи кръг на схемата.

Следващият съперник на Димитров е №29 в схемата Хуан Игнасио Чела от Аржентина. Българинът е спечелил единствения си мач срещу този съперник. Миналата година на осминафиналите в Стокхолм на хард Григор се наложи с 6:2, 5:7, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини