Федерер спечели, записа нови рекорди



19-03-2012 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер спечели турнира от сериите „Мастърс 1000” в Индиън Уелс. На финала третият поставен швейцарец надигра 11-ия в схемата Джон Иснър от Съединените щати със 7:6(7), 6:3 за по-малко от час и половина.

Това бе 15-а поредна победа на Федерер и 49-а в последните му 51 мача. Той стана първият тенисист с четири купи от това състезание. Успехът позволи на Роджър да изравни рекорда за най-много титли от турнирите от „Мастърс 1000”. Той има вече 19, колкото и Рафаел Надал, когото победи на полуфинала. Куриознотото в случая е, че 30-годишният баща на близначки смяташе да се откаже от Индиън Уелс заради вирусно заболяване.

Иснър имаше в началото на двубоя две възможности за пробив, но не успя. В петия гейм мачът беше спрян за четвърт час поради дъжд. След това всеки печелеше подаването си и така се стигна до тайбрек. В него доминираше европеецът и успя да вземе частта при четвъртата си възможност.

Във втория сет след 2:3 Роджър натисна газта и взе оставащите четири гейма. Той загуби само една точка на свое подаване в частта. 205-сантиметровият Иснър не успя да използва най-голямото си оръжие – началния удар. Той наниза само четири аса срещу седем на Федерер. Швейцарецът спечели цели 94 процента от точките при свой първи сервис, докато гигантът от Тампа взе само 71 процента.

„Беше голям турнир – първи от „Мастърс” за сезона. Дълго време не бях печелил тук – от 2006 година. Не се чувствах добре в първите пет дни и мога да кажа, че направо бях щастлив, защото изобщо започнах да играя. Постепенно се оправях и смятам, че изиграх забележителни последни три двубоя, така че не мога да не съм щастлив”, заяви Роджър Федерер след награждаването. На полуфинала и финала той си върна на двамата тенисисти, които го бяха побеждавали тази година – Надал в Мелбърн и Иснър за Davis Cup.

Джон Иснър не успя да спечели и в турнира на двойки. Той и сънародникът му Сам Куери отстъпиха на защитаващите титлата си испанци Рафаел Надал и Марк Лопес с 6:2, 7:6(3).

От днес тенис панаирът се мести на другото крайбрежие на Съединените щати - Атлантическото. В Маями мъжете играят в турнир пак от "Мастърс 1000", а жените от "Премиер задължителен".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини