Азаренка пак надигра Шарапова



18-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Виктория Азаренка спечели турнира в Индиън Уелс, който е от категория „Премиер задължителен” и с награден фонд 5,536 милиона долара. На финала тя надигра втората в света и схемата Мария Шарапова с 6:2, 6:3 за един час и 26 минути игра. Това бе 23-а победа на беларускинята за годината от също толкова срещи.

В първата част Вика започна ударно с пробив. В следващия Маша имаше шанс да го върне, но не успя. Тенисистката от Беларус постигна още един в седмия гейм и после рутинно спечели сета.

Вторият започна по същия начин – брейк за Азаренка. Нещата заприличаха на финала в Мелбърн, когато Виктория направи нов пробив за 3:0 гейма. След това обаче Шарапова избегна „геврека”, като върна единия брейк. Но тукакси рускинята се изхитри да загуби четвърто поредно свое подаване за 1:4. Последва нов пробив обаче в полза на Маша. Стигна се до 5:3 за Вика при сервис на съперничката. Тенисистката от Минск поведе с 40:15. След дълго разиграване тя успя още при първата шампионската точка и изигра танца на победата на корта.

Световната номер едно направи само 14 непредизвикани грешки срещу 37 за Шарапова. При печелившите удари съотношението беше 10-17. Вика спечели и четвъртия финал срещу руската си опонентка. Преди това двете играха за титлата в Мелбърн през януари – 6:3, 6:0.

Шампионката Азаренка заслужи 1000 точки за световната ранглиста и чек за 1 милион долара. За финалистката в Индиън Уелс останаха 700 точки и 500 000 долара от наградния фонд. За Виктория това беше 12-а титла.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини