Федерер спря Надал, Иснър би Джокович



18-03-2012 00:00 | Станко Димов
Третият поставен на турнира в Индиън Уелс Роджър Федерер и №11 в схемата Джон Иснър ще спорят за титлата. Швейцарецът се справи с Рафаел Надал, а американският великан „отстреля” шампиона Новак Джокович.

Федерер се наложи с 6:3, 6:4 за час и половина и записа една от най-лесните си и убедителни победи срещу традиционно неудобния му испански левичар. Така рекордьорът по титли от Големия шлем взе 10-и успех в 28-ия мач между двамата титани.

Полуфиналът се забави заради дъжд и гръмотевична буря с повече от три и половина часа. Роджър започна с пробив във втория гейм, но Рафа го върна в петия. След това бащата на близначки постигна брейк в заключителния гейм на частта.

Във втория Федерер поведе с 5:2 и сервираше за мача. Но левичарят от Манакор проби. При 5:4 и 40:30 швейцарецът приключи двубоя с шестия си ас, за да запише 38-а победа в последните 40 мача.

„Имах ден! Изиграхме нов велик мач при тежки условия. Не бих могъл да бъда по-щастлив, след невероятната игра срещу Рафа. Той е голям шампион”, не скри радостта си Роджър, който има три титли в Индиън Уелс.

Преди това Джон Иснър неочаквано отстрани световния номер едно Новак Джокович със 7:6(7), 3:6, 7:6(5) за два часа и 45 минути. Двуметровият янки наниза 20 аса за успеха и сервира през цялата среща страхотно.

В заключителния тайбрек Иснър поведе с 6:3 точки, като изстреля начален удар със скорост от 232 км/ч. Ноле успя да спаси два мачбола, но след това последва нов ас на 26-годишния американец и всичко свърши.

„Затова играя тенис – за да се наслаждавам на моменти като този. Не са много тези, които са побеждавали номер едно. Още като сервирах последната топка, знаех че печеля”, каза Джон Иснър, който за първи път се класира на финал в турнир от сериите „Мастърс 1000”.

Федерер води с 2-1 победи срещу съперника във финала. Но Иснър спечели последната среща. Тя беше тази година през февруари за Davis Cup, когато насред Швейцария, на клей той се наложи с 4:6, 6:3, 7:6, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини