Класика: Надал – Федерер в Индиън Уелс



17-03-2012 00:00 | Станко Димов
Носителите на общо пет титли от големия турнир в Индиън Уелс Рафаел Надал и Роджър Федерер ще се срещнат във втория полуфинал. В другия играят Новак Джокович и Джон Иснър.

Двукратният шампион Надал имаше сериозни проблеми срещу Давид Налбандян, но в крайна сметка надделя над аржентинеца с 4:6, 7:5, 6:4 след два часа и 39 минути игра. Испанският левичар загуби първата част с пробив в десетия гейм. Това бе първи загубен сет от него в Калифорния. Във втория Рафа проби за 6:5. В заключителната част той поведе с 5:2, но в последния гейм трябваше да спасява две точки за 5:5, преди да успее да затвори мача.

„Както винаги срещу Давид започнах нервно и двубоят беше труден. Радвам се, че успях да спечеля. Какво да кажа за мача с Федерер? Играя срещу може би най-великият тенисист в историята. И вероятно, защото съм играл най-решаващите мачове в моята кариера срещу него – и сигурно Роджър срещу мен, то този двубой е малко по-специален от останалите”, заяви Надал, след като се класира за седми пореден път на полуфинал в Индиън Уелс.

От своя страна третият в схемата трикратен победител Федерер се справи лесно с Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 6:2. Той проби веднъж в първата част и два пъти във втората, за да приключи срещата за един час.Швейцарецът изигра първите си три двубоя с температура и настинка, но вече е напълно здрав. Той има 37 победи от 39 мача след US Open.

„Имал съм велики мачове с Рафа навсякъде по света. Той се движи великолепно и точно този тип кортове са много подходящи за стила му. Очаквам труден двубой”, лаконичен бе Роджър, който бе аплодиран от трибуните от своите близначки.

Надал и Федерер се срещат за 28-и път, но за първи път в Индиън Уелс. Испанецът води с убедителните 18-9 победи до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини