Вика с рекорд, отново среща Маша на финала



17-03-2012 00:00 | Станко Димов
Първите две в схемата на тенис турнира в Маями Виктория Азаренка и Мариа Шарапова ще играят на финала. Те спориха за титлата и на Откритото първенство на Австралия.

Вика се наложи над германката Ангелик Кербер с 6:4, 6:3 и така записа 22-а поредна победа от началото на сезона. Така световната номер едно от Беларус подобри рекорда на Серина Уилямс от 21 успеха и записа най-добро постижение в тази категория от 1997 година, когато Мартина Хингис наниза 37 победи.

Левичарката от Кил поведе с 4:3 гейма в първата част, но след това Азаренка спечели девет от оставащите 12 игри. Това не стана лесно, но мощта на Виктория си каза думата в края. За №18 в схемата Кербер, който през 2009 година игра на турнира в София, това беше седми полуфинали в последните й 11 турнира на WTA. От понеделник германката от полски произход за първи път в кариерата си ще влезе в Топ 15.

„Много съм впечатлена от играта на Ангелик. За първи път играхме и тя показа чудесен тенис. Чака я голямо бъдеще”, похвали съперничката си 22-годишната Азаренка.

Шарапова пък стигна до финала след 6:4, 0:1 и отказване на Ана Иванович, заради травма в кръста. Маша, която е шампионка от 2006 г., бе пробита във втория гейм, но веднага направи рибрейк. В седмия гейм тя постигна още един пробив. След деветия сръбкинята поиска лекарска помощ заради болките. Тя се върна, но след два гейма и половина бе принудена да се откаже.

„Не можех да играя, не можех да удрям топката. След намесата на терапевта стана още по-зле и нямаше как да продължа. Много съм разочарована, защото мисля, че тук играх най-добрия си тенис от дълго време насам”, каза през сълзи Иванович.

Азаренка и Шарапова се срещнаха на финала в Мелбърн, когато Вика спечели с 6:3, 6:0. Тенисистката от Беларус води с 4-3 успеха в общата статистика. За последно Маша спечели миналата година на клей в Рим, когато съперничката й се отказа във втория сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини