Джокович срещу Иснър в Индиън Уелс



16-03-2012 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си световен номер едно Новак Джокович първи се класира на полуфиналите на тенис турнира в Индиън Уелс, който е от категория „Мастърс 1000”. Там негов съперник ще бъде американецът Джон Иснър.

Сърбинът преодоля рутинно Николас Алмагро от Испания с 6:3, 6:4 за час и половина. Ноле направи три пробива в първия сет, но допусна един, а във втория направи единствения брейк за 5:4.

„Винаги се играе трудно срещу Алмагро, той е играч с класа за Топ 10. Затова победата ме прави много щастлив и доволен. Играх добре, но, това което ме зарадва най-много е моят сервис”, призна Джокович. Той наниза пет аса и спечели 73 процента от точките, разиграни на негов втори сервис.

В друг четвъртфинал гигантът Иснър надделя над французина Жил Симон с 6:3, 1:6, 7:5. Американецът губеше с 1:3 в първия сет, но успя да направи обрат с пет поредни спечелени гейма. В следващата част обаче Симон направи пет наред, за да изравни общия резултат. В решителния сет Джон Иснър направи решителния пробив в заключителния 12-и гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини