Иванович срещу Шарапова на полуфинал



15-03-2012 00:00 | Станко Димов
Бившата шампионка Ана Иванович се класира за полуфиналите на турнира в Индиън Уелс, Калифорния, който е от категория „Премиер задължителен”.

Сръбкинята, която е 15-а в схемата, отстрани седмата поставена Марион Бартоли от Франция с 6:3, 6:4 за час и 17 минути игра.

Ана беше пробита в първия гейм, но успя да направи тутакси рибрейк, който я успокои. Последва нов пробив за белградчанката в седмия и после сетът беше затворен от Иванович с ас.

Във втория тя откри с пробив. След това Бартоли поиска лекарска помощ, за да й бъде премерено кръвното, защото имала световъртеж. Французойката се върна на корта, но до края на двубоя не успя да направи нищо.

„Разбира се, че съм много щастлива, че успях да взема реванш от Марион за загубата миналата година тук, пак на четвъртфинал. Беше тежък мач, но аз сервирах добре. Пробивът за 4:3 в първата част беше повратната точка в двубоя”, каза с усмивка Ана.

Иванович, която спечели в Индиън Уелс през 2008 и игра финал на следващата година, очаква втората в схемата Мария Шарапова.

Рускинята надделя трудно над своята сънародничка и съименичка Мария Кириленко с 3:6, 7:5, 6:4 в тричасов мач. Шарапова губеше със сет и 0:2, но успя да постигне обрата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини