Азаренка изравни рекорд на Серина



15-03-2012 00:00 | Станко Димов
Водачката в световната ранглиста Виктория Азаренка се класира на полуфинал на турнира в Индиън Уелс, който е от категория „Премиер задължителен”. Тенисистката от Беларус се разправи със своята приятелка Агниешка Радванска с 6:0, 6:2.

Това беше 21-а поредна победа за Вика. С това тя изравни постижението на Серина Уилямс за най-добър старт на сезона от 2003 година. Тук рекордът е на Мартина Хингис, която записа 37 последователни победи през 1997 година.

Азаренка спечели първите 11 гейма в мача, преди полякинята да успее да вземе почетен, като удържа най-сетне подаването си. Като цяло Радванска не можа да окаже някаква сериозна съпротива. Състезателката от Краков обаче имаше повод за радост. В понеделник тя ще запише рекордното за нея четвърто място в световната ранглиста, където в момента е №5. От Топ 5 ще изпадне бившата номер едно Каролине Возняцки.

„Много съм впечатлена от начина, по който играх днес. Не очаквах да спечеля по такъв начин и затова съм горда, че се борих здрава и победих. Бях много мотивирана, защото Ага е много силна тенисистка”, каза Виктория Азаренка след мача.

Нейна съперничка за влизане на финала ще бъде германската левичарка Ангелик Кербер. Тя се наложи за час и 23 минути с 6:4, 6:2 над осмата поставена На Ли от Китай в двубой от вечерната сесия в Калифорния. Блондинката от Кил за първи път ще влезе сред първите 15 в света след този успех.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини