Федерер и Надал продължават



14-03-2012 00:00 | Станко Димов
Вторият и третият в световната ранглиста и схемата на турнира в Индиън Уелс Рафаел Надал и Роджър Федерер достигнаха до осминафиналите. Петият поставен Давид Ферер обаче отпадна.

Федерер загуби първия си сет, но преодоля канадеца Милош Раонич с 6:7(4), 6:2, 6:4. Швейцарецът игра силно в мача и не даде много шансове на мощния си опонент. И двамата нанизаха по 10 аса и направиха по 6 двойни грешки. Рекордьорът по титли от Големия шлем реализира и трите си шанса за пробив, докато Раонич направи един брейк от четиривъзможности.

В следващия кръг Роджър излиза срещу бразилския левичар Томас Белучи, който се класира без игра заради заболяване на Николай Давиденко.

Надал пък се справи с друг испанец – Марсел Гранойерс с 6:1, 6:4. Победата на двукратния шампион от Индиън Уелс беше напълно рутинна. На осминафиналите левичарят от Манакор се изправя срещу Александър Долгополов от Украйна.

Давид Ферер, който елиминира Григор Димитров във втория кръг, отпадна неочаквано. Испанецът загуби от узбека Денис Истомин с 4:6, 3:6. Истомин е №73 и спечели за първи път в кариерата си срещу тенисист от Топ 10.

Хуан Мартин дел Потро продължава участието си също. Аржентинецът надигра Фернандо Вердаско от Испания с 6:2, 7:6.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини