19-и успех за Азаренка, Квитова загуби



12-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Виктория Азаренка се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис от категория „Премиер задължителен” в Индиън Уелс. Шампионката от Wimbledon Петра Квитова обаче отпадна.

Азаренка разби рускинята Светлана Кузнецова с 6:1, 6:2 и записа 19 поредна победа през 2012 година без нито една загуба. Тенисистката от Беларус диктуваше темпото, направи пет пробива и не позволи на по-опитната си съперничка да се окопити. Вика спечели значително по-лесно от първия си мач в Калифорния, когато едва надигра Мона Бартел в три сета и след три часа.

„Доволна съм от постигнатото. Тренираме често със Света и знам, че е страхотна тенисистка. Играх значително по-добре от предишната ми среща, което е прекрасно”, коментира с усмивка Азаренка.

В четвъртия кръг шампионката от Мелбърн чака германката Юлия Гьоргес, която надигра Анабел Медина Гаригес от Испания с 6:3, 6:4.

Третата в схемата Петра Квитова загуби от американската тийнейджърка Кристина Макхейл след 6:2, 2:6, 3:6. От началото на втората част чешката левичарка започна да прави множество грешки. В заключителната част Макхейл проби в четвъртия и осмия гейм и заслужено триумфира.

На Ли спечели китайското дерби срещу Дзе Джън с 6:1, 6:3. За победителката от Roland Garros това беше първи успех срещу по-опитната сънародничка след четири поредни загуби.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини