Надал се върна с победа, Федерер убедителен



12-03-2012 00:00 | Станко Димов
Двукратният шампион от турнира в Индиън Уелс Рафаел Надал изигра в Калифорния първия си мач след финала на Откритото първенство на Австралия на 29 януари. Успех записа и Роджър Федерер.

Вторият поставен испански левичар бе категоричен срещу Леонардо Майер от Аржентина с 6:1, 6:3 за час и 15минути игра. Рафа, който е достигал поне полуфинал в последните си шест изяви в този турнир от „Мастърс 1000”, проби по два пъти във всеки сет южноамериканеца.

„Чудесно е да съм отново на корта и да играя на много добро ниво. Победата беше най-важното нещо тази вечер. Не е лесно да се върнеш след толкова време извън състезания. Започнах много концентрирано и много агресивно. Щастлив съм от почти всичко в играта ми”, коментира с усмивка Надал.

В третия кръг Рафаел ще се изправи срещу своя сънародник Марсел Гранойерс.

Роджър Федерер записа десета поредна победа. Само за 57 минути третият поставен се справи с участващия с „уайлд кард” американец Денис Кудла с 6:4, 6:1. Швейцарецът показа форма в голяма част от мача, но и направи доста непредизвикани грешки.

Следващият опонент на Федерер е доста по-сериозен. Това е канадецът Милош Раонич, който наниза 19 аса при успеха над Карлос Берлок от Аржентина с 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини