Джокович печели, Мъри отпадна на старта



11-03-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович започна по убедителен начин защитата на титлата си на турнира в Индиън Уелс, който е от сериите „Мастърс 1000”. Четвъртият поставен Анди Мъри обаче отново загуби в първата си среща.

Сърбинът се наложи с 6:3, 6:2 над квалификанта от Казахстан и №145 в света Андрей Голубьов за един час и 20 минути игра. Ноле направи по два пробива във всеки победи за лесния успех.

„Беше добро начало. Не изиграхме хубав мач и имаше много непредизвикани грешки. Но това беше първата ми среща в турнира и трябваше да се нагодя към условията на корта. Надявам се в следващия двубой да играя по-добре”, заяви Новак Джокович.

В третия кръг в Калифорния белградчанинът среща 205-сантиметровият южноафриканец Кевин Андерсън, който се класира без игра заради заболяване на Филип Колшрайбер от Германия.

Мъри отстъпи с 4:6, 2:6 на испанеца Гийермо Гарсия-Лопес, който е едва 92-и в световната ранглиста. Британецът дойде в Индиън Уелс с големи очаквания, след като прави отличен сезон и имаше 14 победи и само две загуби през 2012 година.

Миналата година Анди отново отпадна в първата си среща. Тогава той загуби с 6:7, 3:6 на американския квалификант Доналд Йънг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини