Гришо с първа победа от януари



10-03-2012 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров започна с победа участието си на големия турнир от категория „Мастърс 1000” в Индиън Уелс, Калифорния, който е с награден фонд 5,53 милиона долара.

Най-силният български тенисист надигра хърватина Иван Додиг с 6:1, 6:4 за един час и 25 минути игра и така записа успех за първи път от 16 януари, когато спечели срещу Жереми Шарди на Australian Open. Победата беше първа за нашия тенисист с новия му личен треньор Патрис Муратоглу.

Гришо, който е №102 в света, започна с пробив за 3:1 гейма първия сет. След това Додиг имаше възможности да го върне, но 20-годишният хасковлия ги отрази и отново постигна брейк за 5:1, след което затвори частта.

Във втората отново Димитров беше по-активният, но въпреки възможностите за пробиви, се стигна до един-единствен брейк. Той беше дело на първата ни ракета за 3:2. В целия мач Григор имаше 15 възможности за пробив и реализира три. Додиг имаше четири шанса, но не успя при нито един.

Във втория кръг в Калифорния Гришо излиза срещу петия поставен Давид Ферер. Испанецът почиваше в първия кръг. Двамата са играли веднъж до момента – пак на твърди кортове в Съединените щати. На турнира в Синсинати миналата година Димитров отстъпи след 6:4, 1:6, 5:7.

Успехът на Григор му донесе 25 точки за световната ранглиста, което означава, че в класацията на 19 март той ще се завърне в Топ 100. Освен това първата ни ракета си осигури и чек за 11 605 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини