Българките приключиха на All England



08-03-2012 00:00 | Станко Димов
И двете български бадминтонистки отпаднаха в първия кръг във 102-ото издание на Откритото първенство на Англия, което се провежда в Бирмингам. Турнирът е от най-високата категория Супер серии Премиер и е с награден фонд 350 000 долара.

Късно снощи 18-ата в света Петя Неделчева отстъпи на №15 в ранглистата Саяка Сато от Япония със 17:21, 8:21 след половин час игра. Така вече балансът от мачовете между първата ни ракета и азиатката е 2-2 победи.

Загубата на Неделчева означава, че тя ще загуби много точки за ранглистата, защото миналата година достигна до историческия за България полуфинал в Бирмингам.

Според личния треньор на Петя Орлин Цветанов поражението се дължало на сериозна травма в рамото, която неговата питомка получила по време на Европейското отборно първенство в Амстердам преди две седмици. Ранното отпадане в Англия ни най-малко не застрашавало класирането на Неделчева за Олимпиадата и тя била сигурна за трето поредно участие на Игрите.

Втората ни ракета Линда Зечири загуби в три гейма срещу петата в света и №7 в схемата китайка Ли Сюрю. Левичарката от София, която е 30-в класацията, отстъпи с 21:8, 4:21, 10:21 след 40 минути игра.

Снимка: Александър Борисов, специално за racketi.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини