Цеци играе с испанка в Индиън Уелс



06-03-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова научи съперничката си в първия кръг на турнира от категория „премиер задължителен” в Индиън Уелс, Калифорния, който е на твърди кортове и с награден фонд 4,547 милиона долара.

Това е испанката Карла Суарес Наваро.Двете не са се срещали до момента. Цеци е №44 в световната ранглиста, където съперничката й е 69-а. Наваро, която игра финал на турнира „Алианц къп” в София през 2010-а, е на 23 години.

При успех пловдивчанката ще се изправи срещу поставената под №27 в схемата Флавия Пенета от Италия. Втора победа в Индиън Уелс би донесла на Пиронкова сблъсък с петата Агниешка Радванска от Полша.

За участието си в супертурнира българката взема 5 точки и 7709 долара. Успехът на старта променя параметрите на 50 точки и чек за 12 725 долара. Миналата година Цветана загуби в първи кръг от Ализе Корне, така че има да защитава само 5 точки, които получава автоматично.

Водачка в схемата е Виктория Азаренка. Втора е Мария Шарапова,под №3 е Петра Квитова, а шампионката от 2011 година Каролине Возняцки е четвърта. Всички те почиват в първия кръг. Двубоите от основната схема при жените започват в сряда.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини