Сестри Стоеви с нов треньор



05-03-2012 00:00 | Станко Димов
Сагата с хасковските бадминтонистки Габриела и Стефани Стоеви приключи. От няколко дни двете националки имат нов треньор и мениджър, твърди в. "Марица". Това са германски специалист Гюнтер Хубер и мениджърът на момичетата Каролина Зографова.

Новината потвърди и шефът на родната централа Пюзант Касабян, както и треньорът на националния отбор Ясен Борисов.

Габриела и Стефани напуснаха скандално родния си клуб в края на миналата година. Тогава на специална пресконференция, бащата на бадминтонистките Светослав Бояджиев изтъкна мотива, че причината за развода била липсата на доверие в личния треньор на момичетата Станимир Бойчинов (на снимката със сестрите). Освен това сем. Стоеви е изпратило официално писмо до президента на клуба и до БФ Бадминтон, с което известява за решението си, че от началото на 2012 г. Стефани и Габриела ще тренират само с националния отбор.

До този проблем всъщност се стига, още през март миналата година преди и по време на Европейското първенство във Финландия. Според бащата на Габриела, тя е била контузена още преди старта, а на самия форум и двете сестри отпадат в много ранна фаза. Никой обаче не си направил труда да уведоми родителите за това.

Не е ясна позицията на самия Бойчинов, който създаде явлението "Стоеви" и дълги години беше техен наставник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини