Ерани с 2 титли в Акапулко



04-03-2012 00:00 | Станко Димов
Третата в схемата на тенис турнира в Акапулко, Мексико, който е на клей и от категория „интернешънъл”, Сара Ерани спечели на единично и на двойки. Това не се беше случвало в състезание на WTA от почти две години.

На финала на сингъл Ерани се наложи над друга италианка – втората поставена Флавия Пенета с 5:7, 7:6(2), 6:0 след близо два часа и половина игра. Пенета игра за седми пореден път за титлата в Акапулко. Така тя изравни рекорда на Мартина Хингис, която имаше също толкова изиграни финала в Токио.

Мачът беше напълно равностоен в първите две части. Развръзката може би настъпи в тайбрека на втория сет. Благодарение на отличния си форхенд Сара поведе в него с 5:0 точки и това пречупи Флавия. В заключителната част Ерани беше безкомпромисна изагуби само 3 точки на свое подаване.

Малко по-късно Сара Ерани и Роберта Винчи взеха купата на двойки. Водачките в схемата от Италия победиха испанките Лурдес Домингес Лино и Аранча Пара Сантонха с 6:2, 6:1. За последно през април 2010 година Ивета Бенешова беше печелила на сингъл и при дуетите на турнира във Фес, Мароко.

24-годишната Ерани завоюва трета титла на единично в кариерата си и първа след 2008 година. Тогава тенисистката от Болоня спечели в Палермо и Порторож. В момента Сара е №36 в световната ранглиста.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини