Европейското за ветерани в „Арена Армеец”



27-02-2012 00:00 | Станко Димов
Европейското първенство по бадминтон за ветерани ще се проведе в София, в зала „Арена Армеец” от 17 до 22 септември 2012 година. Това съобщиха официално от континенталната федерация.

Изпълнителният директор на БФБадминтон Володя Златев донесе документите за домакинството на шампионата в Амстердам, на 16 февруари, по време на европейското отборно състезание. Те бяха получени лично от президента на Badminton Europe – датчанина Поул-Ерик Хойер.

Договорът за провеждането на ветеранската проява вече е подписан между БФБ и европейската централа. На нея се очакват над 700 бадминтонисти в осем различни възрастови групи. За първи път в София ще се раздават медали в категория „над 70 години”.

Никога до момента Европейско първенство за ветерани не се е провеждало в толкова голяма зала. За трети път София ще бъде домакин на голям шампионат в тази категория. През 2001 година у нас беше еврошампионата, а през 2003 година се проведе първото световно първенство за ветерани. И двете състезания бяха в Зимния дворец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини