Прецакаха тунизиец заради брат на Ноле



26-02-2012 00:00 | Станко Димов
Най-силният арабски тенисист – тунизиецът Малек Джазири се оплака, че в петък вечерта чак е разбра, че организаторите на турнира в Дубай са го лишили от „уайлд кард”. Поканата е била дадена на брата на световния номер едно Новак Джокович – Марко (на снимката).

Джазири е №104 в световната ранглиста, а младият сърбинът е едва 867-и в класацията на АТР.

„Не съм против да играя в квалификации – нивото ми е такова. Но организаторите в ОАЕ са длъжни да проявявят елементарно уважение. Готвех се за мач в основна схема следващата седмица, а се оказа, че трябва да играя в събота. Честно казано, като най-силен арабски тенисист очаквах повече като внимание”, оплака се Джазири. Той загуби днес в квалификациите от Андрей Голубьов с 3:6, 6:0, 3:6. Точно срещу Голубьов ще играе Марко Джокович на старта на схемата.

Директорът на турнира в Дубай Салах Талак се оправда, че никой не му е оказал влияние да даде „уайлд кард” на брата на Ноле.

„Марко е важен за нас, защото е брат на първата ракета в света. Неговото участие автоматично много ще помогне за развитието на нашия турнир. Организаторите трябва да се съобразяват с много фактори. Новак просто ни препоръча брат си като възможен участник. Ние проучихме кандидатулата му и взехме оптималното решение. Дадохме покани и на най-добрия тенисист на ОАЕ Омар Берузян и на Сергей Бубка – младши, който миналата година се представи отлично”, обясни Талак.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини