Радванска шампионка в Дубай, влезе в Топ 5



25-02-2012 00:00 | Станко Димов
Полякинята Агниешка Радванска спечели тенис турнира от категория „премиер” в Дубай, ОАЕ. На финала тя надигра Юлия Гьоргес от Германия със 7:5, 6:4 за един час и 44 минути игра. Шампионката ще се изкачи с едно място в световната ранглиста и от понеделник ще бъде на рекордното за нея пето място.

Първата част продължи 56 минути. Радванска поведе с пробив още в първия гейм. Гьоргес, която започна сковано, се поуспокои, заигра по точно и самоуверено и върна брейка при 4:4. 22-годишната тенисистка от Краков успя да направи още един пробив при 6:5, след като форхенд на германката отлетя в аут. Последва сервис гейм на нула за Ага и тя взе сета.

В следващия отново полякинята проби в началото – този път при 2:1. Гьоргес видимо се обезкуражи и започна отново да греши много. Така се стигна до втори брейк за 4:1. Опряна до стената, германката намери сили да върне веднага пробива. При 5:4 Радванска сервираше за титлата. Тя отрази точка за пробив, преди да стигне до шампионска точки, спасена от Гьоргес с форхенд уинър. При втората възможност обаче полякинята ликуваше, след като ретурът на съперничката излезе в аут.

Титлата е осма в кариерата на Агниешка. Тя взе 470 точки за световната ранглиста и чек за 446 778 долара. За достойната финалистка Гьоргес останаха 320 точки и 242 815 долара от наградния фонд в Дубай.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини