Костова срещу австралийка в Малайзия



25-02-2012 00:00 | Станко Димов
Втората ракета при жените Елица Костова започва срещу австралийката Оливия Роговска в първия кръг на турнира в малайзийската столица Куала Лумпур, който е от категория "интернешънъл" и с награден фонд 220 000 долара следващата седмица.

21-годишната българка, която в момента е №148 в света, досега не се е срещала при професионалистките с година по-малката от нея австралийка,която е на 130-о място в ранглистата. За първи път в кариерата си Костова започва директно в основната схема на турнир на WTA.

При успех в първия кръг Костова ще спори с победителката от мача между поставената под №7 в схемата Йелена Докич от Австралия, която е №74 в света, и французойката Кристина Младенович, №160 в света.

Само за участието си в Малайзия Ели взема точка за класацията и 1725 долара от наградния фонд. При успех националката ще заработи 30 точки и 2950 долара.

Водачка в схемата е полякинята Агнешка Радванска. Втора е Йелена Янкович от Сърбия.

В Акапулко, Мексико, в турнира от категория "интернешънъл", Александрина Найденова ще играе в квалификациите. В първия кръг българката, която на 29 февруари ще навърши 20 години, излиза срещу Ленка Винерова от Словакия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини